NIEUWS
Steegse ondernemer Willem Bos overleden
[2013-07-31]


Ondernemer Willem Bos uit De Steeg is op 21 juli 2013 overleden. Hij had zijn bedrijf RF-Systems aan huis aan de Hoofdstraat 29. In De Steeg leidde hij een redelijk onopvallend leven (afgezien misschien van het moment begin dit jaar dat er brand in zijn woning uitbrak), in de wereld van de techniek – en dan met name op het gebied van antennes en elektronica – was hij een grootheid.


Willem Bos was antennepionier en technisch journalist. Radioamateurs vanuit de hele wereld kennen hem en kennen zijn apparatuur. Sinds 1987 hebben zijn antennes en accessoires (RF Systems) wereldwijde faam opgebouwd bij amateurs, professionele gebruikers, overheidsdiensten en militairen. De antennes van RF Systems worden algemeen beschouwd en in vele testrapporten beoordeeld als de beste ter wereld. Bos was bovendien oprichter en hoofdredacteur van Radio Amateur Magazine en leverde bijdragen aan onder meer het NOS radioprogramma Hobbyscoop.


Op het weblog van Jonathan Marks vindt u een In Memoriam voor Willem Bos en hier is nog een ouder interview met Bos te lezen.

Copyright © 2011 Ondernemers Vereniging Ellecom & De Steeg. All rights reserved. By Asia-xl