NIEUWS
Kerstmagie op Middachten
[2011-12-12]

Kasteel Middachten in De Steeg is al jarenlang een publiekstrekker in de dagen voor Kerstmis. Dit jaar doet ook de kasteeltuin voor het eerst mee aan het kerstprogramma dat van 13 tot en met 18 december dagelijks vanaf 11.00 uur is te volgen.

Het idee voor de lichtjeswandeling door de tuin deden de bewoners van het kasteel op in Engeland. „We zijn een kijkje gaan nemen in Waddesdon Manor in Buckinghamshire”, legt gastheer Jan Piet Eschauzier uit. „Daar was een verlichte wandelroute van het kasteel naar de stallen uitgezet. Zoiets gaan we hier nu ook proberen.”

Jaarlijks bezoeken duizenden mensen het kasteel aan de grens van het dorp De Steeg op de Veluwe. Alle kamers krijgen in dit jaargetijde een elegante aankleding in kerstsfeer. Alleen in het kasteel zelf staan al 24 sierlijk aangeklede kerstbomen, steeds in een andere stijl.

In de tuin wordt uitgepakt met verlichting en verhalenvertellers. Het is voor het eerst dat het publiek in de winter in de tuin terecht kan. De bedoeling is dat dit deel van het landgoed de komende jaren nadrukkelijker een rol gaat spelen in de kerstactiviteiten.

OVEDS is op dinsdag 13 december vanaf 17:30 uur aanwezig bij Middachten. Middachten schenkt een gedeelte van de opbrengst van de kerstopenstelling aan Energy4All. Deze stichting zet zich in voor kinderen met een energiestofwisselingsziekte. OVEDS ondersteunt dit initiatief van harte en doet ook een donatie aan de stichting.

Bron: De Gelderlander

Copyright © 2011 Ondernemers Vereniging Ellecom & De Steeg. All rights reserved. By Asia-xl