NIEUWS
Het Ontzet van de Veluwezoom
[2013-11-27]

In het weekend van 30 november en 1 december is het zover: het evenement ‘200 jaar Koninkrijkhet ontzet van de Veluwezoom’ krijgt zijn spectaculaire finale. Het hele weekend zijn er evenementen in en rond Landgoed Rhederoord in De Steeg en in Doesburg, Velp en Rheden.

Spectaculaire veldslag

Zondag 1 december wordt bij Rhederoord de historische veldslag uit 1813 nagespeeld die leidde tot het ontstaan van het Koninkrijk der Nederlanden. Ruim 400 historische re-neactors die speciaal voor dit evenement afreizen uit onder meer Rusland, Frankrijk, België, Engeland en Duitsland brengen deze bepalende gebeurtenis uit de vaderlandse geschiedenis tot leven. De dag ervoor, op zaterdag 30 november, vinden er herdenkingen plaats in Doesburg en Velp en zijn er schermutselingen bij het Ontmoetingscentrum in Rheden en bij Kasteel Middachten in De Steeg. Al deze bijzondere gebeurtenissen zijn gratis toegankelijk voor het hele gezin.

OVEDS aan de High Tea

Op zaterdag, na de officiele opening is er de Collition, een High Tea in Landgoed Rhederoord. Ondernemers van de OVEDS zijn daarbij aanwezig, ook om dit prachtige en voor onze regio unieke evenement te ondersteunen.

Copyright © 2011 Ondernemers Vereniging Ellecom & De Steeg. All rights reserved. By Asia-xl